Understödande medlem

Kårens understödande medlemmar och gamyler deltar i vårmanövern 2010. Här är det potatismos och köttbullar som står på menyn.

Förutom kårens vanliga scoutverksamhet har vi också ett gäng understödande medlemmar. De understödande medlemmarna består främst av gamla medlemmar som velat hålla kvar kontakten till kåren, eller föräldrar till nuvarande medlemmar.

Som understödande medlem är man endast medlem i kåren, inte scoutförbundet - i och med det går också hela medlemsavgiften (år 2011: 20€) till kårens verksamhet. Som understödande medlem är man då inte täckt av scoutförsäkringen, får inget medlemskort som berättigar till rabatter och får inte heller scoutposten hem. Men att ändra från understödande till fullvärdig medlem kräver bara ett meddelande till kårens sekreterare, Eric.

Föräldrar har också ställt upp som serveringspersonal, här vid kårens 50-årsjubileum.

Exempel på saker kårens understödande medlemmar varit med och gjort är städtalko i kårlokalen, sytt nya madrasser till kårens båtar, ställt upp som kontrollanter på spårningar, hjälpt till i lägerkök. Det kanske mest uppskattade inslaget var då understödande medlemmar (och överlag gamla medlemmar) förra våren var bjudna med på vårmanövern. Resultatet blev en egen patrull i manövern, och patrullen vann faktiskt hela manövern! I planerna finns att även denna vår bjuda med gamyler till manövern!

Är du intresserad av att bli en understödande medlem? Ta då kontakt med kårsekreterare Eric.