Båtarna

År Namn Modell
1960-61 Mariana Skärgårdskryssare
1960-61 Stina Dansk lotskutter i ek
1961 Lena-Marina Hembygge (2x11m)
1962-7? Övningsbåtar Centerbordare (1,6x4,2m), plast
1966-70 Svarta Malin Centerbordare av Hangötyp
1970-84 Albertina i klass med nordisk folkbåt
1977-96 Janina GT-kryssare
1992- Simone H-båt
1996- Simonetta H-båt
2014- Simona Jeanneau Sun Rise 34

Nästan direkt då kåren startade har det funnits ett behov av att ha segelbåtar till förfogande. Genom åren har kåren haft 8 segelbåtar och i ett par omgångar också jollar och mindre övningsbåtar. Som alla båtägare vet ställer segelbåtar också stora krav på underhåll. Genom åren har detta flera gånger varit en stor utmaning för kåren. I kårens historik kan man läsa mera om de olika båtarnas öden i kåren.

I dag har St. Simons Sjöfararna tre segelbåtar: Den nyinförskaffade s/y Simona och två H-båtar.

Under sommarn försöker vi ordna åtminstone en längre seglats för spejar-, explorer och roverscouter, ofta i samband med sommarens läger. På sommarlägret får alltid också vargungarna och äventyrsscouterna pröva på att segla en kortare utfärd. Om vädret tillåter ordnas det ibland också kortare kvällsseglatser på hösten direkt då verksamheten dragit igång.

s/y Simona

Simona lägger ut